2019 carousel website 31    2019 carousel website 32    2019 carousel website 33    2019 carousel website 34    

Info en inschrijven 

We hadden een succesvolle openpoortdag op zondag 17 maart 2019. We mochten 440 kandidaat-leerlingen ontvangen. Daarna hadden we nog twee extra inschrijvingsmomenten.

U wenst alsnog in te schrijven? Inschrijven kan door telefonisch een afspraak te maken via 09 386 13 76.

De school is open tijdens de zomervakantie:

 • op weekdagen telkens van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 17.00 uur:
  van maandag 1 juli tot en met vrijdag 5 juli en 
  van maandag 19 augustus tot en met vrijdag 30 augustus.
 • op zaterdagen telkens van 9.00 uur tot 12.00 uur:
  op 29 juni en
  op 24 augustus.

Lees meer

Boeken bestellen en afhalen

Je ontving een e-mail met daarin een persoonlijke link naar het digitale bestelformulier voor het bestellen van je boeken.

Je haalt eind augustus je boeken af volgens onderstaand schema in de Magrittezaal, in de voormiddag tussen 8.30 uur en 12.00 uur en in de namiddag tussen 13.30 uur en 16.30 uur.

 • op maandag 26 augustus voor de eerstejaars
 • op dinsdag 27 augustus voor de tweedejaars
  voormiddag: basisoptie Grieks-Latijn en basisoptie Latijn
  namiddag: basisoptie moderne wetenschappen
 • op woensdagnamiddag 28 augustus voor de vijfde- en zesdejaars
 • op donderdag 29 augustus de derdejaars
 • op vrijdag 30 augustus de vierdejaars.

Lees meer

Pieter Boussemaere biedt tien klimaatacties die werken

Het AHA-project, de klimaat- en milieuraad van Leiepoort campus Sint-Hendrik, nodigt u graag uit op de voordracht ‘Tien klimaatacties die werken’ op vrijdag 13 september om 19.30 uur. De spreker is de heer Pieter Boussemaere. De voordracht vindt plaats in de aula Magna van de kapel Sint-Hendrik. De toegang is gratis.

www.ahaproject.be

Linda 't Kindt vertelt over hooggevoeligheid

De ouderraad van Leiepoort campus Sint-Hendrik nodigt u graag uit op een infoavond met als thema ‘hooggevoeligheid’ op dinsdag 15 oktober 2019 om 19.30 uur. De spreker is mevrouw Linda 't Kindt. De uiteenzetting vindt plaats in de aula Magna van de kapel Sint-Hendrik. De toegang is gratis.

Schrijf je in

Zesdejaars nemen afscheid van Sint-Hendrik

Kato Braeckman: “Het leven bestaat uit een heleboel bergen, die zijn de ene dag laag, de andere dag wat steiler maar over de meeste geraken we zelf wel. Toch is het niet altijd gemakkelijk om alleen de top te bereiken. De afgelopen zes jaar hebben we elkaar geholpen en gesteund om hier allemaal te mogen staan. We hebben samen de top bereikt. We kunnen achter ons kijken en terugblikken op zes mooie jaren, waarin we heel wat hebben ontdekt en beleefd, wat we nu samen afsluiten. Want voor ons ligt een nieuwe wereld op ons te wachten. We zijn er nog niet, we hebben nog zoveel te bereiken en te ontdekken. Maar we grijpen elke kans en gaan voor onze dromen. Geloof in jezelf en in elkaar want met elkaars steun kunnen we de steilste berg beklimmen!”

Sint-Hendrik stelt laatste schoolkrant van schooljaar voor

Voor de derde en laatste keer dit schooljaar stellen we u onze digitale schoolkrant voor. Dit is nummer 81 van het HZ’tje. In deze editie laten we opnieuw leerlingen, oud-leerlingen, ouders en personeel aan het woord. We kijken alvast uit naar volgend schooljaar: enkele uitstappen en voordrachten staan reeds op de agenda. We wensen u alvast veel leesplezier.

Open de digitale schoolkrant

Leerlingenraad sluit werkjaar af

Om de examenperiode en tegelijk ook het werkjaar af te sluiten, hield de leerlingenraad onlangs haar slotactiviteit. Eerst probeerden de drie werkgroepen elk binnen het uur uit een escaperoom te ontsnappen. Daarna volgde nog voor alle leden een feestje met zon, muziek en heerlijk eten.

Sint-Hendrik picknickt voor het goede doel

Op dinsdag 4 juni 2019 organiseerden we een eerlijke picknick met een belegd broodje, een sapje en een zakje chips van Oxfam. Zes euro waarvan zoveel als mogelijk naar een goed doel gaat. Dit jaar kozen we voor het project ‘Vrienden van Tanzania’, een organisatie die heel concreet via het betalen van schoolgeld van een veertigtal kinderen werkt aan onderwijs als motor voor een beter leven. Met zevenhonderd deelnemers konden we de initiatiefnemers van het project een cheque overhandigen van 1550 euro. Met oprechte dank aan wie deelnam en een bijzonder woord van dank aan de fairtraders vijfdejaar en begeleiders.

Lees het artikel op hln.be

Derdejaars brengen bezoek aan woonzorgcentrum

Op dinsdag 4 juni 2019 brachten de derdejaars humane wetenschappen een bezoekje aan het woonzorgcentrum Karel Picqué in Deinze in het kader van het thema ‘levenslang ontwikkelen’ van gedragswetenschappen. De leerlingen kregen een rondleiding in het woonzorgcentrum en op het einde van de rondleiding kregen ze de kans om een bewoner te interviewen. Op die manier kunnen de leerlingen ondervinden hoe ouder worden ervaren wordt.

Tweedejaars gaan geen enkele uitdaging uit de weg

Op maandag 27 mei 2019 vertrokken de klassen 2A03, 2A05, 2A06, 2A09 en 2A10 samen met 10 begeleidende leerkrachten naar Malmedy. Er stonden verschillende activiteiten op het programma: taalanimatie met CLIP, VTT of TTT (vélo of trottinette tout terrain), hoogteparcours/boogschieten of railbike en tenslotte orientation. Voor elk wat wils! Moe maar heel tevreden keerden we op woensdag huiswaarts. A l'année prochaine!