Alles is eindig

De herfst loopt ten einde, de winter staat voor de deur.
In de natuur is alles koud, donker en stil.

Arts / Tandarts

Op vrijdag 30 oktober kregen onze leerlingen de mogelijkheid om te luisteren naar enkele oud-leerlingen die hun ervaring met het voorbereiden en afleggen van de toelatingsproef voor arts of tandarts uit de doeken kwamen doen.

Pompoensoep

Net voor de herfstvakantie verkocht onze leerlingenraad pompoensoep om Halloween te vieren.

Wetenschappen

De leerlingen van 6 LWE en 6 WWIa konden op dinsdag 27 oktober een eerste keer proeven uitvoeren in kader van hun onderzoekscompetentie wetenschappen.

6 HUW gaat online

Sprekers uitnodigen op school mag nu niet, maar we kunnen ze wel naar school halen via een livestream.

Yuxia Evens naar Isotolopolis

In het voorjaar van 2020 deed ik mee aan de Junior Olympiade voor Natuurwetenschappen. Ik mocht naar de tweede ronde en behaalde uiteindelijk een bronzen medaille. Eén van de bijhorende prijzen was een VIP-bezoek aan Isotopolis in Dessel, een informatiecentrum over radioactieve afvalstoffen.

Humane Wetenschappen

Dinsdag 27 oktober 2020 hebben de leerlingen van 6 HUW aan hun onderzoekscompetenties gewerkt. Voor de specifieke vakken cultuur- en gedragswetenschappen wordt een genderstudie gemaakt.

Van theorie naar praktijk

De zesdejaars uit het keuzevak boekhouden speelden deze week het simulatiespel ‘Monopolie voor economisten’. Het is de bedoeling dat de spelers, net zoals bij de originele versie, zo veel mogelijk straten kopen waar onroerende goederen op gebouwd kunnen worden.

Derdes stellen boeken voor

De leerlingen van het derde jaar presenteerden deze week hun gelezen boek op een boekenbeurs! Ze kleedden hun boekenstandje origineel aan en probeerden hun medeleerlingen te overtuigen om hun boek te lezen.
De leerlingen nodigden ook leerkrachten uit om te komen meegenieten.

Vierdes ontdekken poëzie in Deinze

Poëzie bracht enkele klassen vierdes nog eens buiten de schoolmuren. De leerlingen trokken er tijdens een les Nederlands in groepjes op uit om een deel van de Social Distance Poëzieroute in Deinze te verkennen.

Eerstes ontdekken de natuur

De afgelopen weken trokken alle klassen uit het eerste jaar samen met hun leerkracht natuurwetenschappen naar de Brielmeersen voor een biotoopstudie.

vrijdag 23 oktober

De Leiepoortscholen kennen al jaren een ‘warme traditie’ om op een hoopvolle wijze dierbare overledenen te gedenken. Als we stilte toelaten en ons drukke leven even opzij durven zetten, kan troostende en helende  verbondenheid ontstaan.