Lieven De Marez ontrafelt ons smartphonegebruik

De ouderraad van Leiepoort campus Sint-Hendrik nodigt u graag uit op een infoavond door Lieven De Marez op dinsdag 12 oktober 2021 om 19.45 uur. De Marez is professor aan de UGent en gespecialiseerd in media, technologie en innovatie. De lezing sluit aan bij zijn boek ‘Ken je digitaal DNA’ en bespreekt het nut en de onzin van regels voor smartphonegebruik en ons gedrag ten aanzien van de vele apps. De uiteenzetting vindt plaats in de aula Magna van de kapel Sint-Hendrik. De toegang is gratis.

Schrijf je in

Sint-Hendrik rolt naar school

De meeste leerlingen en leerkrachten komen dagelijks te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar onze school. Op woensdag 22 september 2021, op Car Free Workday, de slotdag van de Week van de Mobiliteit, mocht het eens wat gekker. Op deze frisse, zonnige ochtend rolden velen ook skatend en skeelerend de schoolpoort binnen. Wie waagt er zich binnenkort op eigen kracht aan een tochtje over het water of zelfs door de lucht?

Lees het artikel op hln.be

Sport Na School

Ben jij een sportieveling die graag allerlei sporten doet? Dan is de SNS-pas op jouw lijf geschreven! De SNS-pas is een sportpas voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met deze pas kan de leerling gedurende een bepaalde periode na de schooluren deelnemen aan verschillende sportactiviteiten in de buurt. Enkele activiteiten vinden op onze school plaats.

Open de flyer

Eerste- en tweedejaars spelen samen

Sinds maandag 20 september 2021 openden we opnieuw de deuren van Gezellig Gezelle. Leerlingen van de eerste graad kunnen over de middag hun hart ophalen met één van de vele gezelschapspellen. Wil je vooraf al de spelregels leren? Leerlingen vinden op het leerlingenportaal een instructiefilmpje voor elk spel.

Vijfde- en zesdejaars spelen Monopoly in het Oudgrieks

Interessant én amusant. Dat dachten de vijde- en zesdejaars Grieks over Mycenopoly. ‘Monopoly? hoor ik u denken. Nee nee, ‘Mycenopoly’: Monopoly in Lineair B, een oude vorm van Oudgrieks. Met behulp van voorwerpen en getallen in dat Lineair B verhandelden onze leerlingen vlotjes vastgoed op Kreta of de Peloponnesos. De gunst van de goden kon afgesmeekt worden met offers, maar wie het lot (en de dobbelstenen) tegen zich had, vloog onverbiddelijk het labryint in. Het werd een boeiende, om niet te zeggen epische strijd.

Vijfdejaars verkopen fairtradeproducten

We zijn er klaar voor: een 30-tal vijfdejaars en begeleidende leraars openen vanaf dinsdag 14 september 2021 de deuren van de wereldwinkel op school in de kapel. Elke dinsdag- en donderdagnamiddag verkopen ze fruitsapjes, chocolade en verschillende repen. Eerlijke producten tegen een eerlijke prijs. Begin oktober plaatsen we fair trade nog meer in de kijker tijdens de Week van de Fair Trade en op het einde van het schooljaar dromen we van een (h)eerlijke picknick voor de volledige school.

Leerlingenraad start nieuw werkjaar op

Op vrijdag 10 september 2021 vertrokken we met een kersverse bende op een memorabel weekend. Met het vierkoppig presidium en de vier begeleiders zorgden we ervoor dat alles in goede banen liep. Onze trip startte in het centrum van Oudenaarde. (...)

Vijfdejaars gaan op avontuur

Op donderdag 9 september 2021 daagden we de vijfdejaars graag eens uit. Op hun sportdag zetten ze hun beste beentje voor om samen de verschillende teambuildingsactiviteiten tot een goed einde te brengen. Vooral het hoogteparcours was niet te onderschatten!

Vierdejaars springen de wereld in

Op donderdag 9 september stond de sportdag van de vierdejaars in het teken van springen en balsporten. Ze leefden zich uit in verschillende, niet-alledaagse sporten. Ook de zon was van de partij voor de pittige fietstocht heen en terug.

Eerstejaars leren de kneepjes van het vak

Een nieuwe school is altijd een beetje aanpassen: aan de grootte, aan de leerkrachten en klasgenoten, aan de (ongeschreven) regels ... Op donderdag 2 september 2021 gaven de klassenleraars de eerstejaars een steuntje in de rug met de workshop ‘Henri leert je organiseren’. De workshop behandelde volgende vragen. Hoe denk ik vandaag over leren? Met welke mindset kan ik succesvol leren? Welke vaardigheden heb ik nodig bij het leren? Wat geef ik welke plaats? Wat neem ik elke dag mee in mijn boekentas? Hoe gebruik ik mijn planningsagenda? … We hopen dat deze workshop een positieve bijdrage kan leveren aan het leerproces van de leerlingen. We maken er samen een mooi schooljaar van.

Eerstejaars leren elkaar kennen

Starten op een nieuwe school betekent wellicht ook starten in een klas met nieuwe, onbekende gezichten. Om zich goed te voelen in een groep zijn een positieve sfeer en een hechte band heel belangrijk. Daarom organiseerden we op dinsdag 7 september 2021 voor de eerstejaars een ontmoetingsdag.

Tweedejaars bouwen bruggen

De tweedejaars worden aangemoedigd om hun vleugels verder uit te spreiden en nieuwe contacten te leggen. Daarom werden de klassen heringedeeld. Om de nieuwe klasgenoten en de klassenleraar vlugger te leren kennen, vond op dinsdag 7 september 2021 een ontmoetingsdag plaats.

Eerstejaars in goede handen van vijfdejaars

De meter- en peterwerking, waarbij vijfdejaars onze eerstejaars begeleiden in hun eerste maanden op onze school, is één van de speerpunten van het onthaalbeleid. De leerlingen uit het vijfde jaar nemen een hele reeks initiatieven om de overgang van basisonderwijs naar secundair optimaal te laten verlopen. 

Derdejaars zoeken avontuur op

Op dinsdag 7 september 2021 gingen we met de derdejaars op sportdag. Die ging ook dit jaar door op het domein van Team Adventure. De leerlingen konden zich uitleven in tal van uitdagende spelen en sporten waarin teambuilding en amusement centraal stonden.

Zesdejaars koelen af aan zee

Vrijdag 3 september 2021 waren de weergoden de zesdejaars zeer gunstig gezind. Ze lieten zich volledig gaan in verschillende disciplines van strand- en zeesporten, ook de klassenleraars genoten mee van deze sportieve uitdagingen in het zand en het water. Het schooljaar werd met onder meer wakeboarden, raften, golfsurfen en mountainbike goed ingezet.

Startgids

Deze startgids biedt een handig overzicht met praktische info bij het einde van de vakantie en bij de start van het nieuwe schooljaar. Zo willen we onze leerlingen en hun ouders met een gerust gevoel aan het nieuwe schooljaar laten starten. Op de eerste schooldag wordt de belangrijkste info ook overlopen in de klas met de klassenleraar.

Open de startgids 2021-2022