Volgend schooljaar bij ons starten?

Op 1 september 2020 gaat de modernisering van het secundair onderwijs verder in het tweede jaar. Hierop zijn we reeds goed voorbereid. In ons boeiend aanbod is er ruimte voor de drie kernwoorden van de modernisering: verkennen, versterken en verdiepen. Kennismaken met het gemoderniseerde aanbod kan op verschillende momenten.

Op dinsdag 4 februari en woensdag 5 februari 2020 om 19.30 uur bent u van harte welkom op onze infoavond. Op zondag 15 maart 2020 van 9.30 uur tot 17.00 uur bent u van harte welkom op onze openpoortdag. In maart organiseren we de doedagen op onze school.

Meer info

Sint-Hendrik durft dichter

Leiepoort campus Sint-Hendrik nodigt u graag uit naar hun poëzieavond op donderdag 30 januari 2020 om 19.30 uur. U kan genieten van een wervelende, intieme, grappige en ontroerende voorstelling. Een honderdtal leerlingen brengen poëzie onder begeleiding van beeld en muziek met als thema ‘durf dichter’. We maken ook de winnaars van de poëziewedstrijd bekend. Tijdens de pauze en na de voorstelling bieden we poëtische hapjes en drankjes aan tegen zachte prijzen. De voorstelling vindt plaats in de aula Magna van de kapel Sint-Hendrik. Tickets kosten 5 euro voor volwassen en 3 euro voor voor jongeren onder 18 jaar.

Bestel hier voor 24 januari 2020 je tickets

Zesdejaars verwelkomen ondernemer Patrick Doyen

Op dinsdag 14 januari 2020 luisterden de zesdejaars naar het levensverhaal van ondernemer Patrick Doyen. Als voormalig marketingdirecteur bij Coca-Cola introduceerde hij de strategie om op festivals cola te verkopen in kleine lucratieve petflesjes in plaats van in anonieme wegwerpbekers. Meer winst voor de frisdrankindustrie, maar ook meer plastic in zee. Het besef van deze milieu-impact leidde tot een carrièreswitch. Patrick Doyen stapt mee in de coöperatieve ‘De leiding’ waar ingezet wordt op het duurzamer maken van festivals en de horeca. Dit doen ze door watertaps te verhuren die frisdranken serveren op basis van kraantjeswater en lokale siropen. Een boeiende uiteenzetting waaruit we vooral onthouden dat ‘water verpakken en vervoeren weinig toegevoegde waarde creëert en heel wat milieuoverlast veroorzaakt, terwijl leidingwater even gezond is.’

Vijfdejaars onderzoeken alternatieven voor koemelk

Op dinsdag 14 januari 2020 volgden de vijfdejaars die het keuzegedeelte (w)etenschappen volgen, de workshop 'Melk, goed voor elk?' bij Odisee Gent. Na een korte theoretische uitleg (wat is lactose, waarom kunnen sommige mensen geen melk verdragen ...) maakten de leerlingen koemelk lactosevrij door gebruik te maken van het enzym lactase. Tijdens het tweede deel werden een aantal plantaardige dranken, zoals rijstmelk, amandelmelk en sojamelk, bestudeerd als alternatief voor koemelk. Dat ook met plantaardige melk lekkere pannenkoeken kunnen gemaakt worden werd nadien duidelijk. De leerlingen bakten pannenkoeken met zes verschillende soorten 'melk' die zowel op smaak als textuur werden beoordeeld.

Derdejaars ontdekken schatten aan informatie

In januari 2020 brachten de derdejaars in het kader van de lessen Nederlands een studiebezoek aan de Stedelijke Bibliotheek van Deinze. Ze leerden er enkele nuttige vaardigheden die bij de volgende boekbespreking zeker van pas komen. Zo kregen ze meer info over de verschillende databanken die zowel van thuis uit als in de bib zelf geraadpleegd kunnen worden. Ook de collectie jeugdliteratuur werd even in de kijker gezet. Bedankt aan de medewerkers van de bib voor het begeleiden van deze interessante sessies.

Sint-Hendrik neemt deel aan eerste ronde

Op woensdag 15 januari 2020 namen een 80-tal leerlingen deel aan de eerste ronde van de jaarlijkse Vlaamse Wiskunde Olympiade. De leerlingen uit de tweede graad schreven zich in voor de Junior Wiskunde Olympiade, terwijl de leerlingen uit de derde graad aan de Vlaams Wiskunde Olympiade deelnamen. Van 13 uur tot 16 uur verdiepten ze zich in het berekenen van hoeken, oppervlaktes, aantallen ... bij het oplossen van 30 pittige wiskundeproblemen.

Zesdejaars ruilen klaslokaal in voor aula

Op dinsdag 7 januari 2020 namen de zesdejaars Economie-Moderne Talen a, Latijn-Moderne Talen en Moderne Talen-Wetenschappen deel aan de Junior College Dag in Kortrijk. Ze kregen er de kans om verschillende colleges bij te wonen en om kennis te maken met een universitaire campus. De colleges waren geselecteerd in functie van hun studierichting en bijhorende poolvakken. (…)

Sint-Hendrik zamelt 1920 euro in voor Saying Goodbye

Op donderdag 19 december en vrijdag 20 december 2019 organiseerde de leerlingenraad een gezellige kerstmarkt. Leerlingen, ouders en leerkrachten konden genieten van onder meer chocomelk en soep. Daarnaast organiseerde de leerlingenraad op donderdag een warmathon. Maar liefst 200 lopers liepen of wandelden het parcours doorheen onze school. Samen met de verkoop van kerstkaarten op Talent in actie, bracht dit alles 1920 euro op. Deze opbrengst gaat via De Warmste Week naar Saying Goodbye, een organisatie die zich inzet voor iedereen die geconfronteerd werd met het verlies van een dierbare. Ze organiseren jaarlijks activiteiten waarin lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. Ook online en telefonisch kunnen mensen bij hen terecht voor ondersteuning.

www.saying-goodbye.be

Sint-Hendrik stelt eerste schoolkrant van schooljaar voor

Met trots stellen we u de eerste schoolkrant van het schooljaar voor. We houden de telling van onze schoolkrant sinds het ontstaan aan. Dit is nummer 82. De schoolkrant verschijnt driemaal per jaar. In het krantje plaatsen we personen die nauw verbonden zijn met onze school in de kijker. Zowel leerlingen, oud-leerlingen, personeel als ouders komen aan bod. We wensen u alvast veel leesplezier.

Open hier de digitale schoolkrant

Eerstejaars maken radio in samenwerking met KADE

Vanaf dit schooljaar ervaren de eerstejaars die het keuzegedeelte taal & media volgen, hoe het is om écht radio te maken. Dit nieuwe project heet Radio Labo en is een samenwerking tussen onze school en KADE, de Kunstacademie van Deinze. In de radiostudio van de academie leren ze de kneepjes van het vak van Brecht Vanmeirhaeghe, een professionele radiopresentator bij Joe. En als je benieuwd bent naar hoe onze leerlingen na een sweep op het bedje een bruggetje maken naar de volgende song, dan kan je live hun opnames in de ether horen op Radio Tequila!