Volgend schooljaar bij ons starten?

Op zaterdag 6 en zondag 7 juni 2020 hadden we individuele infomomenten op onze school.

U wenst alsnog een persoonlijke rondleiding op onze school?

Contacteer de directeur van de eerste graad, de heer John Caron via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

U wenst uw zoon of dochter in te schrijven op onze school?

U hebt reeds een digitale voorinschrijving gedaan?
Maak de inschrijving definitief via deze link.

U hebt nog geen digitale voorinschrijving gedaan?
Vul dan eerst de voorinschrijving in via deze link en maak deze nadien definitief via deze link.

Definitief ingeschreven?
Welkom op onze school! Halfweg juni ontvangt u een e-mail met de uitnodiging om de boeken te bestellen.

U hebt nog vragen over de inschrijving?
Contacteer dan gerust mevrouw Niki De Vreese van de leerlingenadministratie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 09 386 13 76.

 

U wenst verder kennis te maken met onze school?

Bekijk de gloednieuwe promofilm

Open de digitale versie van de brochure

Bekijk de lessentabel van het eerste jaar

Ontdek de drie keuzegedeeltes in het eerste jaar

 

2020 omslagfoto 3 eerste jaar

 

Boeken bestellen en afhalen

Je ontving een e-mail met daarin een persoonlijke link naar het digitale bestelformulier voor het bestellen van je boeken. Je haalt eind augustus je boeken af in de Magrittezaal, in de voormiddag tussen 8.30 uur en 12.00 uur en in de namiddag tussen 13.30 uur en 16.30 uur. Je betaalt het volledige boekenpakket vooraf via overschrijving.

Openingsuren zomervakantie

Onze school is open tijdens de zomervakantie:

  • op weekdagen telkens van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 17.00 uur: 
    van woensdag 1 juli tot en met dinsdag 7 juli,
    van maandag 17 augustus tot en met maandag 31 augustus.
  • op zaterdagen telkens van 9.00 uur tot 12.00 uur:
    op 4 juli, 22 augustus en 29 augustus.

Zesdejaars nemen afscheid van Sint-Hendrik

In het weekend van 27 en 28 juni en op acht verschillende momenten organiseerden we een proclamatie voor elke klas van het zesdejaars, met ouders. Ondanks verschillende richtlijnen maakten we er toch een mooi en deugddoend moment van. Draag zorg voor jezelf. Draag zorg voor de ander. En maak al je plannen en dromen waar. Een fijne vakantie.

Karla De Ruyck

Leerlingenraad sluit werkjaar af

Wanneer de zomervakantie voor de deur staat, breekt ook het einde van het leerlingenraadjaar aan. Omdat we dit jaar geen feestelijke bedankingsreceptie kunnen organiseren, willen we via deze weg iedereen die ons het voorbije werkjaar gesteund heeft, van harte bedanken. Op dinsdag 30 juni 2020 zetten we de directie in de bloemetjes: als blijk van dank voor hun grenzeloze inzet voor onze werking, maar ook voor hun harde werk tijdens deze organisatorisch moeilijke periode.

Sint-Hendrik zet Grieks in de kijker

Heb je geen idee waarom je Grieks zou studeren? Wil je enthousiaste leerlingen daarover aan het woord horen?

Bekijk het filmpje over Grieks

Bekijk de lessentabel van het tweede jaar

Eerstejaars gaan even terug naar school

Na 13 weken afstandsonderwijs opnieuw fysiek naar school kunnen, was voor velen onder ons fantastisch nieuws. In een halve dagproject keken we samen even achteruit. We maakten tijd om onze helden (ouders, leraars, klasgenoten, familie ...) te bedanken voor de steun afgelopen periode. We reflecteerden over ons leerproces in coronatijd: welke executieve functies kregen een boost dankzij corona? Uiteraard deden we veel kennis en kunde op, ons leren lag zeker niet stil. In een quiz konden we ervaren en tonen dat al de inspanningen thuis wel degelijk leerresultaat opleverden. We sloten af met een aantal reflecties rond een meer dan bijzonder eerste jaar Sint-Hendrik en zagen dat het goed was. Nog even en dan duiken we met z’n allen tevreden de zomervakantie in.

Sint-Hendrik verwelkomt toekomstige leerlingen

Op zaterdag 6 en zondag 7 juni 2020 organiseerden we infomomenten op onze school. We mochten heel wat kandidaat-leerlingen ontvangen. Tijdens een persoonlijke rondleiding maakten toekomstige leerlingen en hun ouders kennis met het studieaanbod, de drie keuzegedeeltes in het eerste jaar, het opvoedingsproject, de infrastructuur, het zorgbeleid, de vele activiteiten …

Tweede- en vierdejaars zitten terug op schoolbanken

Op dinsdag 2 juni 2020 verwelkomden we ook de tweede- en vierdejaars opnieuw op school. Ze krijgen net zoals de zesdejaars twee halve dagen les per week. In de maand juni organiseren we een terugkommoment voor de eerste-, derde- en vijfdejaars. Op deze manier kan iedereen het schooljaar op een mooie manier afsluiten.

Lucas en Jef vallen in de prijzen

Slechts 0,8 % van de deelnemers aan de wiskunde olympiades wordt finalist. Laureaat worden van de Junior Wiskunde Olympiade of de Vlaamse Wiskunde Olympiade is dus echt wel een zeer exclusieve prestatie. Twee van onze leerlingen hadden die eer. Lucas Descamps (4ECO5) en Jef Philippé (6GRW) werden na twee voorrondes geselecteerd en konden zich kwalificeren voor de finale van die olympiade.

Victor en Yuxia gaan door naar finale

Twee leerlingen van onze school plaatsten zich voor de finale van Olyfran, de olympiade Frans. Binnen de categorie JUNIOR ASO behaalde Yuxia Evens (4WETb) de derde plaats. Victor Van de Moortele (6GRW) behaalde de vijfde plaats binnen de categorie MAX ASO. Een welgemeende proficiat! We zijn ook blij te kunnen melden dat Rune Lecluyse (4LAT4) en Heike De Vos (4LAT5b) een cinematicket wonnen. Een leuke beloning voor hun deelname aan Olyfran.

Jelle, Yuxia en Aron nemen deel aan tweede ronde

Heel mooi nieuws vanuit de Junior Olympiade Natuurwetenschappen. Van de bijna 2600 jongeren die deelnamen aan de eerste ronde werden 193 leerlingen geselecteerd om deel te nemen aan de tweede ronde. Drie vierdejaars waren daarbij: Jelle Debouvere (4WETb), Yuxia Evens (4WETb) en Aron Van Hessche (4WETsb). Yuxia Evens won de bronzen medaille. Zij ontvangt hiervoor een rugzak met een mooi prijzenpakket en een vipbezoek aan Isotopolis.

Sint-Hendrik leert loslaten en focussen

In deze vreemde tijden kan het deugd doen om verveling, stress, piekeren … te kunnen loslaten. Bij de aanlooplessen- en taken moeten we ons ook kunnen focussen. Daarom organiseerden we in coronatijd elke week een digitale sessie mindfulness voor leerlingen en leerkrachten. De sessies sloten aan bij de aandachttrainingen die we sedert een aantal jaren op school organiseren. We werkten opnieuw samen met Itam, Institute for training of attention and mindfulness. De heer Jean-Paul Derveaux begeleide tijdens een sessie verschillende technieken om een gezond evenwicht te vinden tussen schoolwerk en ontspanning. Hij sloot telkens af met een ontspannende bodyscan.

Lees het artikel op hln.be