Volgend schooljaar bij ons starten?

Digitaal inschrijven

U wenst uw zoon/dochter in te schrijven op onze school? Er zijn twee stappen.

Stap 1: Vul het formulier in via onderstaande knop. Dan bent u zeker van een plaatsje op onze school.

Stap 2: Bestel de boeken digitaal. Hiervoor ontvangt u midden juni een e-mail. Dan is de inschrijving definitief.

Schrijf digitaal in

 

Extra infomomenten

Op zaterdag 19 en zondag 20 maart 2022 organiseerden we de openpoortdagen. We mochten heel wat kandidaat-leerlingen en hun ouders verwelkomen.

Voor wie niet aanwezig was op de openpoortdagen, organiseren we extra infomomenten:

  • op dinsdag 26 april 2022 tussen 16.30 uur tot 19.00 uur
  • op donderdag 5 mei 2022 tussen 16.30 uur tot 19.00 uur.

Tijdens een persoonlijke rondleiding kan u kennismaken met het studieaanbod, de drie keuzegedeeltes in het eerste jaar, het pedagogisch project, de infrastructuur … Dit kan enkel op afspraak.

U wenst een rondleiding te boeken? Vul dan het formulier in via onderstaande knop.

Boek een persoonlijke rondleiding

 

Voor wie zich wil inschrijven op onze school en de werkwinkel Latijn tijdens de doedagen niet volgde, organiseren we extra proeflessen Latijn:

  • op woensdag 11 mei 2022 van 14.30 uur tot 15.30 uur
  • op woensdag 18 mei 2022 van 13.00 uur tot 14.00 uur

U wenst zich in te schrijven voor een proefles Latijn? Vul dan het formulier in via onderstaande knop.

Schrijf in voor een proefles Latijn

  

Eerstejaars wetenschap stillen hun wetenschappelijke honger

Op donderdag 28 april 2022 of op dinsdag 3 mei 2022 brachten de eerstejaars die het keuzegedeelte wetenschap volgen, een bezoek aan SPARKOH!. SPARKOH! is een wetenschappelijk avonturenpark en museum ingericht op de site van een voormalige steenkoolmijn in Frameries nabij Bergen. De leerlingen ontdekten via verschillende workshops en interactieve tentoonstellingen hoe wetenschap en technologie de wereld laten draaien.

Nachtbrakers bezoeken twee expo's

Twee woensdagen na elkaar trokken de Nachtbrakers eropuit: naar Brussel voor de prachtige tentoonstelling van Rinus Van de Velde (Bozar) en naar Gent voor de unieke collectie popart (SMAK). Een kleine groep enthousiaste leerlingen en leerkrachten verkenden beide expo’s en konden bevestigen dat kunst echt wel beter overkomt ‘in het echt’.

Lina en Bas nemen deel aan tweede ronde

Op zaterdag 30 april 2022 gingen Lina Coulier (4WETc) en Bas Vermeersch (4LAT5b) naar Technopolis in Mechelen voor de tweede ronde van de Junior Olympiade Natuurwetenschappen. Ze losten 60 meerkeuzevragen op over aardrijkskunde, biologie, chemie en fysica. Nadien bezochten ze de tijdelijke tentoonstelling Insectopia. Proficiat met het mooie resultaat.

Vijfdejaars op stap in de Arteveldestad

Op dinsdag 10 mei 2022 gingen de vijfdejaars naar Gent om er het industriële verleden en het culturele heden van de stad te ontdekken. We bezochten onder andere de Vooruit, de Minardschouwburg, NTGent, het Industriemuseum en het Gents Universiteitsmuseum. Vré wijs!

Tweedejaars maken hun keuze

Vanaf maandag 2 mei 2022 vonden de studiekeuzemarkten plaats voor de tweedejaars. Het doel van deze studiemarkten: de leerlingen maken nog meer van nabij kennis met de lesinhoud van de verschillende vakken die een studierichting bepalen, dit via gesprek en vraagstelling aan de vakleraren.

Derdejaars goochelen met fysica

In de week van 2 mei 2022 zochten Marc Govaert en de derdejaars aan de hand van eenvoudige experimenten naar de basiswetten van fysica. We zijn ervan overtuigd dat derdejaars de niet-levende natuur nu beter begrijpen en dat ze nog nieuwsgieriger zijn geworden hoe hun alledaagse leefwereld werkt.

Vierdejaars bezoeken de lichtstad

Op vrijdag 6 mei 2022 trokken de vierdejaars naar Parijs voor een daguitstap. Het was de eerste keer sinds lange tijd dat ze er konden op uit trekken met het voltallige jaar. We kregen een zonovergoten dag, waardoor we ten volle hebben kunnen genieten van al het moois dat Parijs, 'la Ville Lumière', ons te bieden heeft. Dit alles onder deskundige begeleiding van de leerkrachten die de leerlingen vlot doorheen de stad gidsten.

Eerstejaars Latijn op bezoek bij de noorderburen

De Latijnse uitstap naar Nederland of hoe twee dagen omgetoverd kunnen worden tot een blijvende herinnering. Op donderdag 28 en vrijdag 29 april 2022 lieten de leerlingen uit het eerste jaar Latijn zich volledig onderdompelen in de Romeinse cultuur te Valkenburg, Maastricht en Heerlen. (...)

Eerstejaars taal & media op stap in de hoofdstad

Op donderdag 28 april 2022 of op dinsdag 3 mei 2022 trokken de eerstejaars die het keuzegedeelte taal & media volgen, richting Brussel. In de voormiddag stond een bezoek gepland aan de VRT-gebouwen. Daar namen we een kijkje achter de schermen van enkele populaire radio- en televisieprogramma’s. (...)

Vijfde- en zesdejaars rijden de beentjes los

Op maandag 2 mei 2022 gingen de vijfde- en zesdejaars die het keuzegdeelthet keuzevak sport volgen, op bezoek naar het wielercentrum Eddy Merckx in Gent voor een wielersportnamiddag. Ze kregen een initiatie BMX en baanwielrennen en waanden zich Iljo Keisse tijdens zijn Gentse 6-daagse. Een uitdagende en intensieve middag met twee varianten op de fiets die voor velen een nieuwe ervaring waren.

Oud-leerlingen brengen bezoek aan onze school

Op vrijdag 29 april 2022 organiseerden we een oud-leerlingenavond voor iedereen die 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40 en 50 jaar is afgestudeerd aan het Sint-Hendrikscollege, het Vrij-Handelsinstituut, het Instituut Zusters Maricolen, het SHZMI of Leiepoort campus Sint-Hendrik. Een goed glas wijn, lekkere kaas, vroegere klasgenoten, die ene leraar, oude klasfoto's.  Meer heeft een mens niet nodig voor een heel geslaagde avond. Vorig jaar kon het niet; dit jaar dan maar dubbel genoten van een warm weerzien. Dank dat u er was.

Bekijk alle foto's (72)

Tweedejaars beluisteren en maken volksmuziek

Op dinsdag 26 april 2022 woonden de tweedejaars een muzikaal, milieubewust en creatief spektakel bij. Het spektakel werd gebracht door Herman en Rosita Dewit. Het duo speelt sinds 1968 volksmuziek met ’t Kliekske en gaven met deze formatie honderden concerten doorheen Europa. Ze brachten een visueel en humoristisch programma waarin ze een unieke reeks van volkinstrumenten en gerecycleerde muziekinstrumenten presenteren.

Vijfde- en zesdejaars vertalen met klasse

Op de Vlaamse Olympiade Latijn en Grieks vielen de vijfde- en zesdejaars Grieks in de prijzen. Met hun klasvertaling van een fragment uit de Ilias van Homerus behaalden zij, samen met drie andere klassen uit Vlaanderen, de laureaatsprijs voor de beste vertaling. De officiële proclamatie vindt plaats op woensdag 18 mei 2022 aan de KU Leuven.

Zesdejaars verdiepen zich in politiek en redenaarskunst

Donderdag 28 april 2022 leerden de zedejaars Latijn hoe de redenaarskunst zich in de late republiek in Rome ontwikkelde. Professor Randall Lesaffer (KU Leuven) gaf inzicht in de vermenging van politiek en recht aan de top van de Romeinse elite. In het kader van de reeks Professor@School konden de zesdejaars hun academische vaardigheden testen: luisteren en noteren aan een hoog tempo vormde een serieuze uitdaging.

Zesdejaars spelen simuatiespel

Op woensdag 27 april 2022 kropen de zesdejaars onder begeleiding van het Europahuis Ryckevelde in de huid van een vluchteling die een verblijfsvergunning probeert te verkrijgen in de Europese Unie. Tijdens het bordspel ontdekten ze de problemen in het land van herkomst, de gevaren tijdens de vluchtroute en wat gebeurt er als je Europa binnenkomt. (...)

Vijfdejaars gaan op pad nabij Ieper

De aanval van Rusland op Oekraïne maakt momenteel duidelijk wat de gevolgen van een oorlog zijn voor de burgerbevolking. Op dinsdag 26 april 2022 trokken de vijfdejaars richting Ieper om zich onder te dompelen in het verhaal van de Eerste Wereldoorlog, het eerste internationale conflict op wereldschaal. (...)