Ook buiten de schooluren radio maken?

De eerstejaars die het keuzegedeelte taal & media volgen, ervaren ook dit schooljaar hoe het is om écht radio te maken. Radio Labo is een samenwerking tussen onze school en KADE, de Kunstacademie van Deinze. In de radiostudio van de academie leren ze de kneepjes van het vak van Brecht Vanmeirhaeghe, een professionele radiopresentator bij Joe.

Ook buiten de schooluren kan je van deze unieke opleiding genieten. Een bekende radiopresentator worden? Youtube veroveren? De stem inspreken van een animatiefilm? Dat en nog veel meer kan je ontdekken aan KADE Podiumkunsten in Deinze! Voor jongeren vanaf 12 jaar én volwassenen. Schrijf je snel en eenvoudig in via kadepodiumkunsten.be. Meer weten? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 09 381 96 40.

Derdejaars maken kennis met plastische opvoeding

In de eerste weken van dit schooljaar werden de derdejaars uitgedaagd binnen de lessen plastische opvoeding. De leerlingen maakten kennis met de thema’s, de materialen en de technieken van dit schooljaar door middel van raadsels, puzzels en doe-opdrachten. De klas 3WETb ontsnapte in 29 minuten en 38 seconden uit de Art Escape Room. Kunnen de andere klassen dit record nog breken?

Sint-Hendrik fietst massaal naar school

Elke dag nemen honderden leerlingen de fiets naar onze school, getuige de volle fietsenrekken. Daar zijn we heel blij en fier op. Samen met een fietsvriendelijke stad zorgen we voor meer beweging, een gezonde manier van verplaatsen en minder uitstoot van CO2.

Vijdejaars nemen eerstejaars onder hun vleugels

De meter- en peterwerking is één van de speerpunten van ons onthaalbeleid. Elke klas van het eerste jaar heeft een aantal vijfdejaars die de eerstejaars begeleiden in hun eerste maanden op onze school. De meters en peters nemen een reeks initiatieven op om de overgang van basisschool naar secundaire school zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Op dinsdag 1 september 2020 hebben ze alvast meegeholpen bij het onthaal en hebben ze zich voorgesteld in de klas. Corona maakt de gebruikelijke werking wat anders.

Eerstejaars leren organiseren

Een nieuwe school, altijd een beetje aanpassen. Aan de grootte, aan de leerkrachten en klasgenoten, aan de (ongeschreven) regels ... Op dinsdag 1 september 2020 gaven de klassenleraars de eerstejaars een steuntje in de rug met de workshop ‘Henri leert je organiseren’. De workshop behandelde volgende vragen. Hoe denk ik vandaag over leren? Met welke mindset kan ik succesvol leren? Welke vaardigheden heb ik nodig bij het leren? Wat geef ik welke plaats? Wat neem ik elke dag mee in mijn boekentas? Hoe gebruik ik mijn planningsagenda? … We hopen dat deze workshop een positieve bijdrage kan leveren aan het leerproces van de leerlingen. We maken er samen een mooi schooljaar van.

2020, een kantelmoment?

De coronacrisis veranderde onze manier van leven ingrijpend. Afstand houden in de zorg, in liefde en relaties. Rituelen en scharniermomenten, werkgelegenheid, financiële zekerheid, koopgedrag … komen onder druk. Maar tegelijk leerden we dat we op ons best zijn als we elkaar dragen en gedragen worden.

Dit en nog zoveel meer zal onze leidraad zijn tijdens het schooljaar 2020-2021 met als jaarthema: kantelmoment.

Startgids

Deze startgids biedt een handig overzicht met praktische info bij het einde van de vakantie en bij de start van het nieuwe schooljaar. Zo willen we onze leerlingen en hun ouders met een gerust gevoel aan het nieuwe schooljaar laten starten. Op de eerste schooldag wordt de belangrijkste info ook overlopen in de klas met de klassenleraar.

Open de startgids 2020-2021