Nieuwe collega's

 

Luna De Muer

Luna De Muer

Lesgeven aan mijn kleine broertje of aan denkbeeldige leerlingen: als kind deed ik het veelvuldig en met veel enthousiasme, dromend over hoe ik zelf later voor de klas zou staan. Het stond dus al lang in de sterren geschreven dat ik voor het lerarenberoep zou kiezen. Tijdens mijn eigen schooltijd kon ik echt opkijken naar leerkrachten die gepassioneerd lesgaven over hun vak. Laat die leerkrachten nu net collega’s van mij geworden zijn, want jawel hoor: een aantal jaren geleden zat ik zelf nog op de schoolbanken van Leiepoort campus Sint-Hendrik.

Al zolang ik me kan herinneren ben ik verzot op talen. Ik ben dan ook heel blij dat ik op deze school de eer heb gekregen om één van de mooiste talen ter wereld te onderwijzen aan leerlingen. Je raadt het vast wel al … Inderdaad: het Frans! Ik wil dan ook mijn leerlingen warm maken voor deze charmante taal en hun Franse taalvaardigheid een boost geven.

In mijn vrije tijd maak ik graag citytrips met mijn vriend, drink ik graag eens iets met vriendinnen en sta ik steeds paraat voor een gezellige afternoon tea!

Leen De Vrieze

Leen De Vrieze

Na mijn studies als bio-ingenieur heb ik eerst vier jaar in de privé gewerkt. De onderwijskriebel werd echter te groot waardoor ik in het VLIO (Vrij Landelijk Instituut) te Oudenaarde terechtkwam. Een hele fijne school, met toffe collega’s en aangename leerlingen. Verschillende vakken kwamen in mijn opdracht terecht: wiskunde, informatica fysica, biologie, chemie, biotechniek en labo passeerden de revue. Na een aantal jaren fusioneerde het VLIO met de andere technische scholen in Oudenaarde waardoor dit een hele grote school werd met verschillende campussen. Het was een fijne ervaring om nieuwe collega’s te ontmoeten en aan te voelen hoe andere scholen werken, maar de grootte van de school was toch niet echt mijn ding... Toen we een paar jaar geleden verhuisden naar de Guido Gezellelaan wou ik toch eens testen hoe het zou zijn om op campus Sint Hendrik les te geven. Ik heb zelf mijn middelbare schooljaren op het Instituut Zusters Maricolen doorgebracht, dus de nieuwsgierigheid naar ’t College is altijd groot gebleven.

Ik ben getrouwd met Bram en heb drie kinderen. In mijn vrije tijd (die er dit jaar toch wat minder is) kan ik genieten van een boek lezen, een optreden meepikken en een zeiltochtje maken.

Yentl Fiers

Yentl Fiers

Sinds mijn afstuderen in 2021 als leerkracht lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie, heb ik een boeiende reis in het onderwijs doorgemaakt. Mijn carrière begon parttime als leerkracht, terwijl ik tegelijkertijd een voltijdse studie onderwijswetenschappen volgde. Deze periode van dubbele inzet heeft mijn passie voor het onderwijs verdiept en mijn kennis verder uitgebreid. Dit schooljaar ben ik met volle toewijding voltijds aan de slag gegaan. Mijn rol als leerkracht overstijgt het overbrengen van kennis; het is voor mij een kans om een positieve invloed uit te oefenen op het leven van mijn leerlingen. Naast mijn passie voor lesgeven ben ik intensief betrokken bij sport. Wekelijks vul ik mijn dagen met hardlopen, fietsen en fitness. Dit draagt niet alleen bij aan mijn eigen gezondheid, maar fungeert ook als een levendig voorbeeld voor mijn leerlingen. Op deze manier probeer ik tijdens de lessen mens en samenleving en lichamelijke opvoeding een rolmodel voor hen te zijn.

In mijn vrije tijd geniet ik verder nog van wandelingen met mijn twee honden en vind ik ontspanning in het lezen van boeken. Ik ben vastbesloten om dit schooljaar veel bij te leren en samen met mijn collega's hard te werken aan de verdere ontwikkeling van deze prachtige school.

Ruben Maes

Ruben Maes

Als zesjarige zette ik mijn eerste stappen door de schoolpoort van het Sint-Hendrikscollege. De lagere school heb ik hier voltooid en de fusie van de Deinse scholen heb ik hier ook mooi vanaf het eerste middelbaar kunnen meemaken. Ik nam hier afscheid na het vierde middelbaar. 22 jaar later sta ik hier dus terug.

Ik volg al sinds twee jaar de personeelszaken op in Sint-Theresia en sinds dit jaar heb ik de eer om dit ook voor Sint-Hendrik te doen. In het schoolse leven zal je me minder zien aangezien mijn taak hier volledig op de administratie gefocust is. Personeelszaken is volledig mijn ding, echt iets waar ik mijn weetgierigheid op kan botvieren.

Als weetjesman vind je me hier en daar in de regio van Deinze ook wel eens op een quiz. Wil je me artistiek aan het werk zien, dan moet je zeker eens de agenda van het Leietheater in de gaten houden. Als klarinettist speel ik daar twee keer per jaar een concert samen met het harmonieorkest van Deinze. Geef me thuis af en toe een goed boek, een lekker wijntje, eens een uur om te gamen en veel tijd om met mijn twee dochters bezig te zijn.

Lieselot Maes-Dhaeyere

Lieselot Maes-Dhaeyere

Al van kinds af aan droomde ik ervan om voor de klas te staan. Toch koos ik er op achttienjarige leeftijd voor om een master psychologie te studeren. Mijn passie voor lesgeven was overspoeld geraakt door een interesse in het menselijke brein en gedrag. Hoe dichter ik bij dat langverwachte diploma kwam, hoe meer ik voelde dat er toch iets ‘niet goed’ zat. De passie voor het lesgeven was overspoeld, maar niet uitgedoofd. Ik besloot om toch ook mijn lerarenopleiding te doen en heb hier nog geen seconde spijt van gehad. Als oud-leerling voelde het dan ook als thuiskomen om op Leiepoort campus Sint-Hendrik stage te kunnen lopen én te mogen beginnen als leerkracht.

Mijn achtergrond in psychologie helpt me zowel in de klas als leerkracht filosofie en gedragswetenschappen, als bij mijn taken als leerlingenbegeleider. Deze combinatie is voor mij het beste van twee werelden. Momenteel ben ik me ook aan het bijscholen voor mijn lessen Nederlands, zodat ik ook daar het beste van mezelf kan geven en leerlingen kan inspireren.

Als ik niet met mijn neus in de boeken zit, vind je me vaak in de fitness of in de dansschool waar ik al graag eens de benen losgooi om me te ontspannen.

Ancy Paprocki

Ancy Paprocki

Op onze school moet ik wel een van de leerkrachten zijn met de meest diverse culturele achtergrond. Ik ben geboren in India, maar werd op jonge leeftijd geadopteerd. Mijn vreemde familienaam is te verklaren door mijn Poolse grootvader. Ik spreek geen Indisch, noch Pools, maar spreek vloeiend Portugees dankzij mijn langdurige verblijven in Brazilië.

Hoewel ik me dit schooljaar al een groentje heb gevoeld, ben ik het helemaal niet. Na mijn afstuderen heb ik heel wat interims gedaan op veel verschillende scholen. In die periode heb ik ook het lesgeven afgewisseld met reizen en vrijwilligerswerk in het buitenland. Zelfs na de geboorte van mijn eerste kind heb ik voor die strategie gekozen.

In 2016 ben ik in Nieuwen Bosch Humaniora beginnen lesgeven en daar ben ik tot vorig jaar gebleven. Door de komst van mijn tweede kind, ben ik gaan uitkijken naar een school dichter bij huis. Ik had het geluk dat ik vorig jaar enkele uurtjes godsdienst mocht geven op Sint Hendrik. Het was voor mij dan ook fijn dat ik dit jaar voltijds aan de slag mocht gaan. Ik geef intussen Nederlands en godsdienst in de eerste graad.

Verder lees ik graag boeken, houd ik van in de moestuin te werken en reis ik graag. Af en toe vind ik de tijd om te trainen bij de damesploeg voetbal in Nazareth.

Inge Strynck

Inge Strynck

Het is al even geleden dat ik afstudeerde als master handelswetenschappen. Toen ik net afstudeerde, twijfelde ik om nog een jaar lerarenopleiding toe doen, maar wou toen vooral starten met huisje, tuintje, boompje, kinderen. Daarom startte ik in de privésector. Daar had ik een boeiende job vol met uitdagingen en fantastische collega’s. Maar na 15 jaar werd alles meer routine en werd het hoog tijd voor iets nieuws. Ik zocht vooral een meer sociale job. Daarom schoolde ik me om, eerst een professionele bachelor orthopedagogie en daarna een educatieve master.

Het is heel fijn om hier les te geven, toffe leerlingen en warme collega’s die altijd bereid zijn om te helpen. Alvast een heel sociale job, exact wat ik zocht.

Anaïs Temmerman

Anaïs Temmerman

Met veel goesting volgde ik de studierichting Latijn-Grieks en gepassioneerde leerkrachten zetten er mij toe aan mij verder te bekwamen in de vakken Latijn, Nederlands en geschiedenis.

Jarenlang gaf ik met plezier Latijn en geschiedenis in het Sint-Maarteninstituut in Aalst. Na een verhuis naar Astene besloot ik een school dichter bij huis te zoeken en zo belandde ik in het Sint-Hendrikcollege. Hier krijg ik de kans om mijn liefde voor Nederlands weer nieuw leven in te blazen.

Ik ben erg geïnteresseerd in de Italiaanse/Portugese taal en cultuur. Ik houd erg van citytrips en probeer vele musea en tentoonstellingen te bezoeken.

Met het motto ‘Plus est en vous’ hoop ik een meerwaarde voor mijn leerlingen te betekenen.

Michaël Van Hecke

Michaël Van Hecke

Als telg uit een lerarengeslacht had ik me, na het zesde middelbaar, heilig voorgenomen nooit in het onderwijs te stappen. Ondertussen sta ik veertien jaar met enthousiasme voor de klas, eerst op het Sint-Barbaracollege in Gent en sinds dit jaar hier in mijn woonplaats Deinze. Het bloed kruipt duidelijk waar het niet gaan kan …

Qua vakken voel ik me prima thuis in alles wat geen duidelijk antwoord heeft: godsdienst, kunst en filosofie. Ik beschouw mijn job als geslaagd wanneer leerlingen gaan twijfelen aan wat ze meenden te weten en daardoor een stapje verder kunnen zetten.

Buiten de schooluren ben ik in eerste instantie vader van drie bloeiende kinderen en partner van een heel lieve echtgenote. In de tijd die me daarnaast rest, speel ik zeer graag piano - mijn eerste liefde - en zing met veel passie in een gemengd koor (Vivente Voce - altijd welkom op onze concerten!). Ook op school ben ik als pianist en ondersteunende kracht betrokken bij het koor Viva Voce. Op sportief vlak ben ik sinds een jaar of twee, zoals zovelen, gezwicht voor de padelpandemie. Tot slot van deze korte voorstelling hou ik ook nog van goed geschreven boeken, de bergen, Italiaans, licht absurde humor en chocomousse.