Eerstejaars musiceren met cajon en boomwhackers

In de week van 3 februari 2020 kwam het muzikaal talent van de eerstejaars naar boven tijdens een gesmaakte werkwinkel. De impressies van de leerlingen spreken voor zich.

We leerden een nieuw instrument, de cajon, en een nieuw liedje kennen.

Van de cajon had ik nog nooit gehoord en ik vond het tof om er op te spelen. We deden dit samen met de boomwhackers. Super coole instrumenten. (...)

Het was heel leuk maar ook leerzaam, zoals het ontstaan van de cajon.

We zaten in een kringetje. Dat maakte het extra gezellig. De sfeer in de klas was zeer goed. Iedereen was heel enthousiast.

De cajons maakten een mooi geluid en de verschillende lengtes van de boomwhackers zorgden voor totaal verschillende tonen. Ongelooflijk hoe je met zoiets eenvoudig zo’n muziek kan maken.

In het begin leek de ritmische begeleiding op de cajons onmogelijk, maar met de hulp van ‘boem’ en ‘ta’ lukte het toch. Nadat we ook de akkoorden op de boomwhackers konden spelen, zongen we een lied. Het was een evergreen uit New Orleans met een speciaal aangepaste tekst. Top!

Een leuk en grappig liedje dat zowel muzikale als minder muzikale leerlingen konden spelen en zingen. Het zit nog altijd in onze hoofden!

We moesten wel veel tegelijk kunnen: verschillende ritmes en akkoorden spelen en daarbij nog eens het lied zingen. Dan nog de piano- en gitaarbegeleiding erbij en het klonk net ‘echt’.

De verschillende ritmes, alsook de goede afwisseling tussen zingen en met instrumenten spelen maakten het echt leuk.

Ook al doe ik geen muziek in mijn vrije tijd en ben ik niet zo muzikaal aangelegd, toch vond ik deze les heel leuk en leerzaam. 

Heel de klas vond het een geslaagde activiteit en we zullen het liedje niet snel vergeten.

Het was een toffe les, maar jammer dat het maar een uurtje duurde. Het eindresultaat was ook heel tof. 

Dit initiatief is zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor deze leuke les!

Hanne, Noor, Dynthe, Matisse, Manu, Maja, Liesje, Clara, Ella, Katrijn, Chloé, Pepijn en Charles

 

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com