Sint-Hendrik schrijft brieven voor Jianne Turtle

Op vrijdag 7 februari 2020 kregen alle leerlingen de kans om deel te nemen aan de Schrijf-ze-VRIJdag van Amnesty International.  De briefschrijvers staken een riem onder het hart van Jianne Turtle die deel uitmaakt van de inheemse Grassy Narrows-gemeenschap in Canada. Het gebied waar ze woont is ernstig vervuild met kwik. Jaren geleden dumpte een papierfabriek er zijn afval in een rivier, met de toestemming van de overheid. De jongeren uit deze buurt eisen nu hun recht op een gezonde leefomgeving op. (…)

Ook Nasu Abdulaziz uit Nigeria kon op de steun van de briefschrijvers rekenen. Een drietal jaar geleden gaf de overheid van Nigeria het bevel een groot aantal woningen te slopen. Nasu raakte, samen met 30000 andere Nigerianen, zonder enige compensatie zijn huis kwijt. Hij besloot op te komen voor het recht van iedereen om een dak boven het hoofd te hebben. 

Er werden 72 brieven geschreven op de Schrijf-ze-Vrijdag. Samen met de meer dan 200 brieven die reeds door onze eerstejaars geschreven werden, is dit een duidelijk signaal dat de mensenrechten moeten gerespecteerd worden.

 

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com