2019 carousel website 31    2019 carousel website 32    2019 carousel website 33    2019 carousel website 34    

Leerlingen en leerkrachten nemen het op tegen kampioenen

Op maandag 1 april 2019 organiseerden we een speciaal schaaktornooi. We kregen het bezoek van schaker Bart Michiels, tweevoudig Belgisch kampioen en grootmeester. Hij had vernomen dat er op onze school een schaakclub is en dat Warre De Waele (5EWI), tweevoudig Belgisch kampioen in de categorie min 16-jarigen, hier deel van uitmaakt.

De schaakkampioenen bedachten zelf een format. Bart en Warre deden om beurt een zet in een partij simultaan schaken tegen 12 spelers. De uitdagers waren Emiel Meganck (5EWI), Jens Demeyer (5EWI), Siebe Lippens (5EWI), Floris Vereecken (5LMT), Emiel Deceuninck (5LWI), Stan Durnez (5LWI), Kevin Frans (5WWIb), Charles Persoone (5MTW), Iben Allaert (5LWE), oud-leerling Bart Minnaert en leerkrachten Jan De Neve en Bruno Huysmans.

De wedstrijd duurde een uur. Na 15 minuten was de eerste partij schaakmat. Een aantal leerlingen hielden goed stand. Jens Demeyer bood het best weerstand onder de leerlingen en stond als voorlaatste schaakmat. Leerkracht Bruno Huysmans hield het langst stand, maar legde uiteindelijk ook de duimen (of de koning) tegen zoveel schaaktalent.

Wie na het lezen van dit verslag zin heeft om te schaken op school, is welkom elke vrijdagmiddag tussen 12.00 uur en 13.00 uur in de Dahlklas.

 


Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com