Op 1 september 2020 gaat de modernisering van het secundair onderwijs verder. Hierop zijn we reeds goed voorbereid. In ons boeiend aanbod is er ruimte voor de drie kernwoorden van de modernisering: verkennen, versterken en verdiepen. Kennismaken met het gemoderniseerde aanbod kan op verschillende momenten.

 

Openpoortdag (nieuwe datum)

De openpoortdag van zondag 15 maart zal niet doorgaan. Dit omwille van extra maatregelen die genomen worden in de bestrijding van het coronavirus. We hebben een nieuw moment voorzien op zondag 26 april 2020, van 9.30 uur tot 17.00 uur, behoudens nieuwe maatregelen.

Intussen voorzien we een digitale voorinschrijving. U kan de gegevens invullen via onderstaande knop. Op de openpoortdag van 26 april kan u dan, na een persoonlijke rondleiding en kennismaking met het aanbod en het opvoedingsproject, de inschrijving verder afwerken (bijvoorbeeld gegevens over zorg delen) en ondertekenen.

Digitaal voorinschrijven

 

Doedagen

Van 2 tot 12 maart 2020 organiseren we de doedagen op onze school. In samenwerking met de basischolen uit de ruime regio krijgen de leerlingen van het zesde leerjaar de kans om via werkwinkels kennis te maken met onze school en het studieaanbod.

 

2020 omslagfoto eerste jaar

 

Drie keuzegedeeltes in het eerste jaar

De leerlingen kunnen in het eerste jaar kiezen tussen de keuzegedeeltes taal & media, Latijn of wetenschap. We raden de leerlingen aan om te kiezen vanuit hun interesses en talenten. In elk keuzegedeelte is er ruimte voor verkennen, versterken en verdiepen. De leerlingen kunnen hierdoor hun talenten verder ontdekken en ontwikkelen. De eerste graad is oriĆ«nterend om nadien een gerichte keuze te maken naar de tweede graad.

Ontdek de keuzegedeeltes via drie filmpjes

 

Daarnaast kunnen de leerlingen in de keuzegedeeltes taal & media en wetenschap ook kiezen voor versterking of verdieping Frans en versterking of verdieping wiskunde. In het uur versterking worden de leerlingen versterkt met herhalingsoefeningen en -opdrachten. De leerlingen krijgen extra uitleg bij de leerstof. In het uur verdieping wordt de leerstof verdiept met uitdagende oefeningen en opdrachten.

Tenslotte krijgen alle leerlingen ook het vak computerwetenschappen waarin ICT-vaardigheden worden aangeleerd en ingeoefend.

Bekijk de lessentabel van het eerste jaar