eetfestijn2018

Vanaf vandaag kan u zich inschrijven voor de 30ste editie van ons eetfestijn. Klik op de link hieronder om u in te schrijven:

Beste oud-leerlingen van kort en langgeleden, wij nodigen jullie allen uit op onze ontmoetingsavond op vrijdag 9 maart 2018.

Inschrijven kan vanaf nu via de knop 'Oud-leerlingen' bij het onderdeel 'Participatie' in het menu van deze site.

OPGELET: er zijn maximum 200 plaatsen, dus... snel zijn is de boodschap! Tot dan?

oudllnavond20172018

 

7hs UBK startersdag

Deze week gingen de leerlingen van 7 Haarstilist naar 'Coach' in Roeselare voor de startersdag van de Unie van de Belgische Kappers (UBK).
De leerlingen kregen in de voormiddag info over starten als zelfstandig kapper, tewerkgesteld worden als werknemer in een kapsalon, de mogelijke contracten, de lonen, enz.
In de namiddag volgden onze toekomstige kappers en kapsters workshops van verschillende firma’s, waaronder de firma KIS (de firma waarmee zij werken in hun kapsalon HAIRMONY) en workshops i.v.m. producten, technieken, digitale afspraaksystemen en andere praktische zaken waarmee je als kapper in contact komt.

4vv leert breien

Een prachtig beeld dat we zeker willen delen: de leerlingen van 4 verzorging-voeding leerden deze week breien. Leerkrachten van dienst waren, zoals u kan zien, dé beste deskundigen die er zijn :)!

Ondertussen waren enkele vrijwillige leerlingen van het zevende jaar op tweedaagse bezinning in een échte abdij. Stilstaan bij het leven en zichzelf ... Voor foto's van deze tweedaagse verwijs ik u graag door naar de Facebookpagina van onze school.

De leerlingen van 6 bso volgen in het vak pav (project algemene vakken) de workshop "School is out" in het CAW van Gent.

In deze workshop ervaren ze hoe belangrijk het is om aan goed budgetbeheer te doen. Naast deze workshop krijgen de leerlingen ook een uiteenzetting van een gerechtsdeurwaarder. Wat doe je best wel en wat best niet om ervoor te zorgen dat je nooit in contact komt met een gerechtsdeurwaarder?

We hopen onze leerlingen zo een (levens)belangrijke les mee te geven!

Vandaag waren de leerlingen van 6 haarzorg aan de beurt (meer foto's op onze Facebook):

caw 6ha