Foto editie 2017

Opnieuw een interscolaire regatta op komst 

Halen we dit jaar opnieuw de beker binnen? Kom ons aanmoedigen tijdens de interscolaire kanowedstrijd op woensdag 16 mei van 13.30 u. tot 16.00 u. aan het Sint-Poppoplein.


3 foto's - editie 2017

De voorbereiding van de kunstroute

Op maandag 16 april gingen de leerlingen van 1A01, 1A05 en 1A06 op bezoek in het Museum van Deinze en Leiestreek (MuDeL). Het bezoek sluit aan bij de lessenreeks rond Henri en de Leie, de kunstroute op 3 juni 2018. De actieve rondleiding bevatte opdrachten met werken van o.a. Emile Claus, Raoul De Keyser, Roger Raveel...


25 foto's

Op zoek naar inspiratie

De leerlingen van Project Kunstvakken uit het 2e Latijn gingen afgelopen week op bezoek in het Stedelijk Museum voor Actuele Kunsten (S.M.A.K.) in Gent. Ze bezochten de tijdelijke tentoonstelling rond Hiwa K., een Iraakse vluchteling. De tentoonstelling vormt de inspiratiebron om dit laatste trimester aan de slag te gaan rond de vluchtelingenproblematiek in de les.


19 foto's

Redevoering als mondelinge presentatie onderzoekscompetenties

Deze week zijn alle zesdes heel druk in de weer met de mondelinge presentatie van hun onderzoekscompetentie. Vijf leerlingen uit de Latijnse kozen ervoor een redevoering te houden. In onze aula magna, met in het publiek een jury en veel andere zesdes.

Een stresserend gegeven, maar leerrijk. En het moet gezegd, ze brachten het er echt goed van af. Gefeliciteerd.

Omgaan met angst

Op dinsdag 24 april 2018 maakte 5 HUW een studie-uitstap naar het Museum Dr. Guislain in Gent. Leerlingen bezochten met een gids de tijdelijke tentoonstelling ‘Angst’. Deze kunsttentoonstelling laat de vele gezichten van deze emotie zien en toont hoe, in de loop der tijden, angst telkens anders beleefd, gecultiveerd en bestreden werd. 

Na de rondleiding kregen leerlingen ook nog even de kans de permanente tentoonstelling op eigen houtje te bezoeken. Deze draait rond de geschiedenis van de psychiatrie.


6 foto's

Vijfdejaars bezoeken de lichtstad

Op vrijdag 20 april gingen de vijfdes op uitstap naar "la ville lumière". Het weer zat mee. Het werd een stralende dag, waardoor de stad er nog kleurrijker uitzag. De leerlingen maakten kennis met de mooiste plekjes van Parijs en zagen onder andere de Arc de Triomphe, de Champs-Elysées, de Notre-Dame, Montmartre, het Centre Pompidou en natuurlijk ook de Eiffeltoren! Ze keerden 's avonds dan ook tevreden terug naar Deinze.


36 foto's

De tweede ronde voor Jona

Op woensdag 18 april nam Jona De Neve (4WETa) deel aan de tweede ronde van de Junior Olympiade Natuurwetenschappen (JON). Na de eerste ronde die plaatsvond op school, liet hij opnieuw zijn kennis aardrijkskunde, biologie, chemie en fysica testen. Dit keer aan de KU Leuven campus Kulak te Kortrijk. Jona is een van de 247 leerlingen over Vlaanderen die zich konden plaatsen. Proficiat! We wachten alvast het resultaat af.

De reis der reizen

Onze zesdesjaars trokken van 29 maart tot en met 7 april samen met 15 begeleiders richting Italië voor de traditionele eindejaarsreis. Rome, Firenze en Venetië brachten een mix van cultuur, geschiedenis, plezier en ontspanning. Ook kleinere steden zoals Siena, Orvieto en Verona kregen de nodige aandacht. Geniet mee van de sfeerbeelden.


34 + 11 foto's

Zalig Pasen

Als de koude bestreden

de geslotenheid doorbroken

de dorheid gesnoeid

de troebele wateren gezuiverd zijn,

dan is er ruimte voor een andere horizon

dan is het tijd voor iets nieuws.

 

Licht en warmte

doen wonderen,

ook bij een mens

als die zijn gezicht

maar draait

naar de zon.

 

Pasen toont een nieuwe mens

die gelooft in gerechtigheid

en onthult een nieuwe wereld

die het laatste woord niet geeft

aan wat dodend is.

 

De kracht van een mens

ligt in zijn gedreven wil

in zijn hoop en vertrouwen

dat er leven steeds weer

uit de dood verrijst.

 

Kathleen Boedt