Wij zijn verheugd om u het Erasmus+-project YELP (Young Europeans learning about politics) voor te stellen. Dit is een driejarig Europees project in samenwerking met een Duitse, een Tsjechische en een Portugese school.
Het doel van Yelp is jongeren kennis te laten maken met de mogelijkheden en de werking van Europa en jongeren te leren omgaan met democratische besluitvormingsprocessen. Zes leerlingen van onze school volgden de eerste Erasmus+training in Praag van 15 tot en met 21 november. Deze training wordt de eerste week van februari doorgegeven aan hun klasgenoten.
 
In november en december 2015 werd er een internationale wedstrijd georganiseerd  om een Yelp-logo te ontwerpen voor het project.  Het winnende logo is een ontwerp van een Tsjechische student.
 yelp logo
Elke klas gaf een positief element van de school (a star) en een suggestie ter verbetering van de school (a wish). Hieruit selecteerde de leerlingenraad een lijst. Op 28 januari werden alle leerlingen en leerkrachten opgeroepen voor de officiële verkiezingen “Two stars and a wish”.
 
Op vrijdagnamiddag 4 maart brachten wij de dans “Dance for the climate” op het Poppopllein te Deinze. Op hetzelfde moment vond deze dans ook plaatsvinden in Lissabon, Leipzig en Praag.
 
Op dit moment loopt de Yes, we care! wedstrijd. Hiervoor maken de leerlingen een kunstwerk dat hun visie weergeeft over actuele onderwerpen in Europa: armoede, onderwijs, werkgelegenheid of milieu. Op die manier bewijzen de leerlingen dat ze beseffen dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun toekomst.