Collega's geven tips tegen coronablues

Terug naar overzicht

Tips tegen coronablues

 

Mondmaskers, afstand houden, 50% afstandsonderwijs. Schakelen, schakelen, schalelen. Het doet wat met leerlingen, maar evenzeer met collega’s op school. Vandaar dat nu en dan, een initiatief tot bevordering van het welbevinden op zijn plaats was.

Net voor Kerstmis gingen we op school voor het Secret Santa-idee. Een grote vaas in de kopiedienst, daarin de naam van elke collega en de vraag aan iedereen om een naam te trekken en die collega dan te verrassen. Een chocolaatje, een gedichtje, een vakje in de leraarskamer vol met snoep. Later kwam je pas te weten wie je verwenner was.

Pasen, wat had je gedacht, daar horen paaseitjes bij. We vulden zakjes op naam, opnieuw voor elke collega. Je mocht nu zelf je collega uitkiezen en voor die persoon de paaseitjes verstoppen. Via duidelijke of juist hele cryptische omschrijvingen kon je hem of haar leiden naar het lekkers.

Ondertussen bleef de pandemie razen. We bleven schakelen, we bleven inventief en creatief zijn. We gaven veel, maar er was misschien weinig om zelf energie op te doen. Dus we gaven elkaar inspiratie: tips tegen coronablues, door iedereen in te kijken op een gedeelde Drive.

En de ideeën kwamen.
Wandelingen en fietstochten, helemaal uitgestippeld. Routes om met 2PK’s of op rollerschaatsen de Vlaamse Ardennen of de Leiestreek te verkennen.
Recepten, van croissants van zelfgemaakt bladerdeeg, tot cannelloni, bokkenpootjes en plaattaart met asperges en cottage cheese.
Boekentips, van Obama, Schwab tot twee prachtexemplaren van Ilja Leonard Pfeijffer.
Tentoonstellingen, veel tentoonstellingen: Raveel, Alechinsky, Steve McCurry, StreetArt in Antwerpen, Labiomista in Genk, Triënnale in Brugge.
Sommige collega’s gingen ook zelf creatief aan de slag. Maakten eigen kwartetten, gingen opnieuw parelen, bouwden lego-sets tot 7541 stukjes, maken plannen om eigen bureau te decoreren met Diamond Painting.

Zoveel ideeën, zoveel verschillende manieren om dat energiepeil hoog te houden. Je kan voortaan in de schooltuin in alle rust genieten, je kan je eigen groenten kweken in moestuinbakken op je dak, je kan zelf happy stones maken of verstoppen voor een ander, je kan een dagboek bijhouden in zes minuten met vooral aandacht voor het positieve, je kan naar Pairi Daiza, de mooiste dierentuin van Europa.

Strakjes maakt een onschuldige hand bekend wie van de collega’s die een tip instuurde, extra beloond wordt met een wellnessarrangement bij oud-collega Cynthia Moeykens.

Daar word je pas helemaal happy van.

 

Karla De Ruyck

 

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

Terug naar boven

Terug naar overzicht