Zesdejaars vieren hun laatste jaar

Terug naar overzicht

Zesdejaars

 

De eerste maandag na de krokusvakantie stond er voor de zesdejaars twee lesuren ontspanning op het programma. Eindelijk! Na al die weken van ononderbroken les was het tijd voor iets anders. Iedereen had behoefte aan een moment om eens buiten de lescontext samen te kunnen zijn.   

De leerkrachten hadden een quiz voorbereid met zo’n 80 vragen: niet alleen kennisvragen over kunstgeschiedenis of taal maar ook weetjes over celebrities (bv’s en leerkrachten) passeerden de revue. Zo’n 130 leerlingen zaten samen met hun klassenleraar veilig in hun klasbubbel. De quiz werd vanop één pc met alle klassen gedeeld en met behulp van hun smartphone konden de leerlingen het juiste antwoord ingeven. Halverwege de quiz nam 6MTW de leiding en ze hebben hun koppositie niet meer afgestaan.

De leerlingen hebben dit schooljaar al veel leuke uitstappen en activiteiten moeten missen. Ook hun 100 dagen viering voor de krokusvakantie viel in het water. Maar niet getreurd! Op vrijdag 21 mei zullen onze zesdes hun laatste 40 dagen vieren. Om alvast een beetje in de sfeer te komen, hebben de leerlingen hun zelfontworpen sweater al aangetrokken. Aftellen maar, want alles komt goed!

 

Lynn De Jaegher 

 

100 dagen in mineur

100, 50, 20, 10 dagen? Het maakt ons niet uit hoeveel dagen, maar laat ons dat laatste jaar vieren.

 

In het begin van dit jaar werd ons gezegd: Dit schooljaar wordt een kantelmoment. Een kantelmoment, dat was dit schooljaar zeker. Maar niet zoals we gehoopt hadden. Als eerstejaars keken we reeds uit naar het zesde jaar en nu is het er eindelijk. Het fenomenale zesde jaar... Wij denken met zekerheid te kunnen poneren dat ons zesde jaar het meest erbarmelijke jaar was in de geschiedenis van Sint-Hendrik. Vorig jaar hadden de zesdes nog hun volwaardige 100 dagen, ze mochten naar Keulen én ze konden zesdejaarsfeesten geven. Oké, ze mochten niet naar Italië en oké, ze moesten op een vreselijke manier afsluiten. Maar Italië mochten wij evenzeer op onze buik schrijven en een mooie afsluiter van onze loopbaan op Sint- Hendrik zien wij ons waarschijnlijk ook door de neus geboord. Wij zijn, om het simpel te zeggen: gescheten, gejost en gechareld. Alles is afgelast en de alternatieven kunnen, met alle respect voor de initiatieven, het anders zo legendarische zesde jaar geen godenstatus meer geven.

De zesdejaarstrui krijgen we gelukkig toch nog. Met een groepje en de creatieve inbreng van Natan Claeys konden we dit gevoel perfect samenvatten in onze zesdejaarspull. Na hard denkwerk kwamen we met een geweldig idee, met een subtiele verwijzing naar corona. Van waar komt corona? Juist, van een vleermuis! Natan dacht - met een beetje fantasie - aan Batman. Een iconisch beeld van Batman dat we allemaal herkennen, namelijk Batman die Robin slaat. Wij voegden er nog een verwijzing naar vaccinering, het jaarthema en Saint Henri toe. Zo was onze prachtige pull geboren. Geef maar toe, dit is een van de betere die je de afgelopen jaren hebt kunnen aanschouwen.

Het vaccin staat voor hoop; nu krijgt Saint Henri er misschien zwaar van langs, maar hij krijgt wel nog zijn kans. Wij zullen er waarschijnlijk niet op tijd de vruchten van kunnen plukken. Dit jaar lijkt verloren, maar zodra het hek van de dam is lopen de varkens in het koren.

 

Natan Claeys, Gust Goeminne, Rune Reyné, Jietse Roose en Jonas Wiedler

 

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

Terug naar boven

Terug naar overzicht