Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren. Door het aanklikken van eender welke link op deze website geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.

Nieuwe collega's stellen zich voor

Terug naar overzicht

Nieuwe collega's

 

Koen Baert  |  Hanneke Cnudde  |  Arne Dedeurwaerder  |  Robby Geirnaert  |  Michael Lafaut  |  Aaron Molisse  |  Frederik Morel  |  Marie Nachtergaele  |  Astrid Van Den Bossche  |  Tim Vercruysse  |  Jarno Verheye  |  Matthias Verstraeten  |  Nadia Vertriest  |  Emiel Wittevrongel

 

Koen Baert

Koen Baert

Al 35 jaar ben ik actief in de bouwsector, 20 jaar als ontwerper en 15 jaar als projectleider. Met deze job op school start ik nu een andere periode in mijn carrière. Samen met José, Freddy en Jan sta ik in voor het technisch onderhoud, herstellingen en aanpassingen in en rond de schoolgebouwen. Mijn jarenlange ervaring in de bouwwereld is hierbij heel nuttig. Zo kom ik ook terug in een gekende omgeving. Ik doorliep immers een heel stuk van mijn lagere en middelbare schooltijd op het Sint-Hendrikscollege en als KSA-er heb ik vele uren doorgebracht in ons lokaal op de zolder boven mijn huidige werkplaats.

 

Terug naar boven

 

Hanneke Cnudde

Hanneke Cnudde

In het middelbaar had ik een voorliefde voor economie en Nederlands. Het was voor mij al snel duidelijk dat ik de interesse voor deze vakken naar mijn toekomstige leerlingen wou overbrengen, en dat liefst zo snel mogelijk. Na drie jaar met plezier gestudeerd te hebben in Gent was het voor mij wel tijd geworden om zelf niet meer achter, maar voor de schoolbanken te staan. Sinds dit jaar sta ik elke dag voor de klas met een positieve kijk naar de leerlingen toe!

Naast het lesgeven ben ik altijd te vinden voor creatieve bezigheden. Zo maar stilzitten is niet aan mij besteed. Zo kan ik me doorheen de week helemaal laten gaan tijdens het dansen. Zelf ga ik ook graag aan de slag met lijm en schaar om cadeautjes of decoraties in elkaar te knutselen. Verder ben ik een echte snoeper. In het weekend verwen ik mezelf dan ook graag met een zelfgebakken tussendoortje om de nieuwe lesweek opnieuw vol energie in te kunnen zetten.

 

Terug naar boven

 

Arne Dedeurwaerder

Arne Dedeurwaerder

In 2007 maakte ik als leerling voor het eerst kennis met onze school. Het was een tijd waar ik fijne herinneringen aan heb. Het werd mij tijdens mijn loopbaan als scholier ook steeds duidelijker: ik wilde leerkracht worden. In 2013 begon ik dan ook met de lerarenopleiding aan de Arteveldehogeschool. Ik had ook de kans om stage te doen op onze school, waar ik kon leren van mijn oud-leerkrachten, inmiddels collega’s. Sinds januari ben ik aan de slag als leerkracht aardrijkskunde. Dit schooljaar is daar het vak mens & samenleving bijgekomen. Als vakverantwoordelijke probeer ik samen met de collega’s dit nieuwe vak een plaats te geven in de schoolcultuur.

Buiten de school houd ik me vooral bezig met Kazou. Sinds 2012 ben ik actief als moni, vakantieverantwoordelijke en instructeur basiscursus. Wie weet komen we elkaar daar ook eens tegen. Ontspannen kan ik ook door me in de zetel te nestelen en naar het wielrennen te kijken op tv. Het volgen van verschillende sportdisciplines zorgt in mijn weekend voor rust.

 

Terug naar boven

 

Robby Geirnaert

Robby Geirnaert

Mijn bewuste keuze om in het onderwijs te stappen is gegroeid uit mijn passie voor tennis. Ik leerde deze sport kennen toen ik vijf jaar jong was, begon even later competitie te spelen om vervolgens op 16-jarige leeftijd mijn diploma als trainer binnen te halen en les te geven aan jongeren. Op dat moment werden de eerste zaadjes geplant voor wat later mijn keuze voor het leraarschap zou worden. Intussen ben ik al zes jaar leerkracht wiskunde en informatica.

Naast lesgeven en tennis hou ik me in mijn vrije tijd ook graag bezig met beeldbewerking en het mixen van muziek. Verder kan ook een goede film me steeds bekoren. Tijdens de zomermaanden reizen mijn vrouw en ik jaarlijks naar Oostenrijk, hét land waar we beiden ons hart aan verloren hebben. Met een paar stevige stapschoenen trekken we er dagelijks de bergen in om te genieten van de rust, de mooie natuur en de fenomenale uitzichten.

 

Terug naar boven

 

Michael Lafaut

Michael Lafaut

De keuze voor leerkracht begon voor mij al vrij vroeg, als vakantiejob werkte ik op de gemeentelijke speelpleinwerking. Vanuit deze job en mijn taak als leider in de Chiro is mijn passie voor het leerkracht zijn gegroeid. Niet echt een vervolgopleiding van mijn middelbaar als je weet dat ik de richting elektriciteit heb gevolgd.

Nadat ik ben afgestudeerd als leerkracht, vond ik vrij snel werk in het onderwijs, al was dat wat te vroeg voor mij. Alvorens ik aan het ‘echte leven’ kon beginnen wou ik er eerst nog eens ten volle van genieten. Daarom ben ik (na enkele maanden werken) in november 2018 voor zes maanden naar Australië vertrokken waar ik werkte als een au pair, lees bro pair, bij een gezin. Helaas komt er aan alle mooie liedjes een einde en zo ook aan mijn Australië-avontuur. Sinds juni 2019 ben ik terug in het land en was ik klaar om eraan te beginnen: het echte leven!

Momenteel werk ik sinds september als leerkracht in Leiepoort campus Sint-Hendrik, ben ik nog steeds (groeps)leider in de Chiro, ben ik licht- en geluidstechnicus bij een toneelvereniging en zit ik nog in verscheidene vzw’s i.v.m. jeugdwerk.

 

Terug naar boven

 

Aaron Molisse

Aaron Molisse

Sinds een drietal jaar ben ik afgestudeerd als leerkracht lichamelijke opvoeding in Gent. Na allerlei omzwervingen in verschillende scholen (Anzegem, Waregem, Zulte en Kortrijk) ben ik dit schooljaar in de leuke school Sint-Hendrik terechtgekomen.

De meesten van jullie kennen me waarschijnlijk van het zinnetje: 'Goedemorgen (of goedemiddag), zijn er afwezigen?' Het gros van mijn tijd besteed ik in het leerlingensecretariaat. Daarnaast geef ik ook vier uur lichamelijke opvoeding.

 

Terug naar boven

 

Frederik Morel

Frederik Morel

Al vanaf heel jonge leeftijd was er één droom die ik in vervulling wou laten gaan: leerkracht worden! Uit alle interessante vakken op school kiezen, was echter een aartsmoeilijke opgave, en na lang twijfelen, besloot ik om voor fysica en Nederlands te kiezen. Verwondering opwekken met simpele alledaagse dingen of met explosieve experimenten is iets waar mijn hart sneller van gaat slaan. Ook kan ik helemaal tot rust komen bij het lezen van prachtige en meeslepende romans, een gevoel dat ik in de lessen Nederlands probeer over te brengen. Met een vleugje humor hier en daar, poog ik mijn leerlingen voor zowel wetenschappen als Nederlands enthousiast te maken.

Als ik niet bezig ben met school, vind je me vast en zeker terug in de sporthal. Als fervent volleybalspeler en volleybaltrainer vul ik mijn dagen zo actief mogelijk in. Komt er dan toch eens een rustige vakantie aan, dan vullen we dit op met het geven van sportkampen of het werken als hoofdleiding in de tienerwerking van Aalter. Stilzitten is een woord dat niet in mijn woordenboek staat!

 

Terug naar boven

 

Marie Nachtergaele

Marie Nachtergaele

In het vierde middelbaar kreeg ik na een spreekbeurt van de leraar te horen dat ik wel een goede leerkracht zou zijn. Zijn uitspraak is me altijd bijgebleven en ik ben blij dat ik nu op mijn vroegere school aan de slag mag gaan. Ik geef met het nodige enthousiasme en een grote brok passie Frans in de drie verschillende graden en ook een uurtje Duits in het vijfde jaar. Als oud-leerlinge koester ik nog heel wat herinneringen aan Leiepoort campus Sint-Hendrik en ik wil graag mijn positieve ervaringen van toen doorgeven aan mijn eigen 'pupillen' nu. Ik ben ondertussen al actief als begeleider van de leerlingenraad, en ik kijk ernaar uit om me verder volledig te verdiepen in de wonderlijke wereld van het leerkracht-zijn.

De passie voor de omgang met kinderen en jongeren heb ik eveneens gedurende vijf jaar kunnen inzetten als leidster aka 'Oprechte Tedere Oribi' bij Scouts en Gidsen Vlaanderen. Ik geloof sterk in het motto 'De jeugd is de toekomst!'. Mijn perfecte maandagavond: een portie hete bliksem (met appelmoes uiteraard) en een aflevering van FC De Kampioenen dabei.

 

Terug naar boven

 

Astrid Van Den Bossche

Astrid Van Den Bossche

Samen met mijn tweelingzus leerde ik jaren geleden mijn eerste Latijnse woordjes uit het hoofd. Na verloop van dagen, maanden, jaren, groeide de fascinatie voor die taal uit tot een vast gegeven. Latijn gekoppeld aan het wonderbaarlijke Nederlands was dan ook de combinatie die ik uiteindelijk besloot te studeren. Nu probeer ik beide talen met veel liefde over te brengen aan een nieuwe, sprankelende generatie jongeren.

In mijn vrije tijd kunnen de kleinste dingen me bekoren. Samen met mijn hond genieten bij een warm haardvuur of even de tijd maken om in de kookpotten te roeren: zulke zaken kunnen een glimlach op mijn gezicht toveren. Ook een bezoekje brengen aan mijn oma of een kleine wandeling in de verfrissende buitenlucht maken, zijn vaste onderdelen van mijn wekelijkse routine.

 

Terug naar boven

 

Tim Vercruysse

Tim Vercruysse

Ik geef wiskunde en fysica in het vierde, vijfde en zesde jaar in de school waar ik 14 jaar geleden afstudeerde. Na mijn studies burgerlijk ingenieur (maritieme techniek) werkte ik op een scheepswerf in Nederland en op een studiebureau in België. Tijdens deze jaren in het bedrijfsleven viel het mij op dat ik zeer graag uitleg gaf aan collega's of starters. Hierdoor begon het bij mij te kriebelen om leraar te worden. Het is steeds een fijne ervaring om te zien dat iemand dankzij mijn uitleg de materie begrijpt.

Na wat omzwervingen in Antwerpen en Gent, ben ik deze zomer teruggekeerd naar Deinze. Buiten de schoolpoort spendeer ik mijn tijd het liefst samen met mijn vrouw en drie zoontjes. Ik ben steeds te vinden voor het spelen van een gezelschapsspel, het oplossen van raadsels of het maken van eigen meubels. Tijdens de zomermaanden kan je mij vinden in de tuin of op de koersfiets. Ook met volleyballen of joggen leef ik mij graag uit.

 

Terug naar boven

 

Jarno Verheye

Jarno Verheye

Na mijn secundair onderwijs aan Emmaüs in Aalter en grafische media op Don Bosco Sint-Denijs Westrem koos ik voor de opleiding tot leerkracht aan de Arteveldehogeschool, waar ik de studievakken project algemene vakken en techniek volgde.

Nadat ik vorig schooljaar al even heb mogen proeven van het leven als leerkracht op Sint-Hendrik, ben ik in september met veel plezier terug begonnen als leerkracht techniek op deze fantastische school. Momenteel geef ik techniek aan drie klassen in het eerste jaar en één klas in het tweede jaar. Als ik niet op school ben, is de kans groot dat ik te vinden ben rondom een voetbalveld.

 

Terug naar boven

 

Matthias Verstraeten

Matthias Verstraeten

In 1997 zette ik mijn eerste stappen in het onderwijs als leraar Engels, Duits en geschiedenis. Na interim opdrachten in verschillende scholen, waaronder Sint-Hendrik, kreeg ik een fulltime opdracht in een Gentse school waar ik met veel voldoening 21 jaar lesgaf. Toch ben ik de collegialiteit en warme ontvangst op Sint-Hendrik nooit vergeten, dus keer ik nu met veel plezier terug.

Wandelen in natuurgebieden, historische boeken lezen, badminton spelen, muziek beluisteren en beoefenen en langeafstandfietsen doe ik graag in mijn vrije tijd. Mijn hoofdbetrachting in het onderwijs is de leerlingen veerkracht geven om te weerstaan aan de (digitale) verleiding en sociale druk. Van geschiedenislessen maak ik graag gebruik om de horizon van onze leerlingen zo veel mogelijk te verbreden.

 

Terug naar boven

 

Nadia Vertriest

Nadia Vertriest

Na mijn studies bachelor Office Management heb ik jaren in verschillende bedrijven gewerkt als secretaresse en directie-assistente. Van kindsbeen af hou ik van de Franse cultuur, het Franse eten, de Franse ‘joie de vivre’. Een zestal jaren geleden hebben we, als gezin, besloten om te verhuizen naar Zuid-Frankrijk. Daar heb ik gewerkt als assistente in een immobiliënkantoor in Port-Grimaud. Werken en wonen in het buitenland was voor ons een hele mooie en leerrijke ervaring.

Sinds dit jaar zijn we terug en werd een andere lang gekoesterde droom werkelijkheid, werken in een school. Ik ben nu toezichter en preventieadviseur in Leiepoort campus Sint-Hendrik. Mijn motto is ‘Live your life’. Doe wat je graag wil doen en realiseer je dromen!

 

Terug naar boven

 

Emiel Wittevrongel

Emiel Wittevrongel

Een constante doorheen mijn leven is dat ik altijd een zwak heb gehad voor het oplossen van puzzels en raadsels. Ik ontdekte al snel dat het niet per se het vinden van de oplossing van een puzzel is dat ik fantastisch vind, maar vooral het delen van een oplossingsstrategie met anderen. Daardoor was voor mij de keuze voor de richting wetenschappen-wiskunde en daarna de lerarenopleiding wiskunde-fysica evident. Dit jaar hoop ik veel ogen te openen voor de elegante en creatieve kant van de wiskunde.

Een tweede rode draad die ik met veel plezier doorheen mijn leven weef is het werken met jongeren. Ik doe dit niet enkel op school, maar ook in de scouts waar ik intussen al zes jaar leiding ben. In de langere vakanties zal je me niet vaak vinden in mijn woonplaats in het mooie Brugge. De kans is dan groot dat ik ergens een berg aan het opklauteren ben. Verder speel ik op een vrij moment graag een spelletje schaak of lees ik een goed boek.

 

Terug naar boven

Terug naar overzicht