Sint-Hendrik roept op tot actie

De kranten staan vol met onheilspellende berichten over de klimaatverandering. We leven in een wereld waar hitterecords elkaar in ijltempo opvolgen, files alsmaar langer worden en de fijnstofproblematiek duidelijke gevolgen heeft op onze gezondheid.
Een team van meer dan 50 leerlingen en leerkrachten wou niet bij de pakken blijven zitten. Met tal van activiteiten tijdens de Week van de Mobiliteit moedigden we de leerlingen aan om zich te verplaatsen met de fiets, te voet of het openbaar vervoer. We riepen de CO2-uitstoot een halt toe.

Lees het artikel op hln.be

Herbeluister het interview op Studio Brussel

Lees het opiniestuk van Koen Meirlaen op knack.be 

 

Een greep uit het programma:

Op woensdag 19 september, aan de vooravond van Car Free Day, maakte leerkracht Koen Meirlaen een stand van zaken op over de klimaatopwarming. Tijdens de voordracht kwamen zowel oorzaken, gevolgen als oplossingen aan bod.

Op donderdag 20 september, op Car Free Day, gingen we de uitdaging aan om de auto thuis te laten. Honderden leerlingen en personeelsleden kwamen met de fiets, te voet of het openbaar vervoer naar school. Vanuit verschillende richtingen werden fietstochten naar school georganiseerd. Bij aankomst kregen de fietsers een lokaal geteelde appel.

Op donderdag 20 september konden de leerlingen en persoonsleden ook hun fiets laten labelen door de politie. In strijd tegen diefstal is het labelen van de fiets een uitstekend hulpmiddel.

Op vrijdag 21 september testten de leerlingen tijdens de middagpauze hun fietsvaardigheid op de speelplaats.

 

 

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com