Eerstejaars musiceren met cajon en boomwhackers

In de week van 4 februari 2019 maakten de eerstejaars tijdens de les muzikale opvoeding op een speelse manier kennis met de cajon en de boomwhackers. Door beide instrumenten te combineren kan je eenvoudige tot complexe percussiewerkstukjes creëren in een breed klankenspectrum. Op het eind van de workshop gebruikten de leerlingen de aangeleerde ritmes en akkoorden als begeleiding voor twee liederen. Het was een moment waar we op een gezellige en intense manier samen musiceerden.

De cajon, Spaans voor kist, komt oorspronkelijk uit Peru. Het is een houten percussie-instrument waarop zittend gespeeld wordt. In de jaren ’70 werd het geïntroduceerd door de percussionist van flamencogitarist Paco De Lucia en verwierf er een vaste waarde in de flamencomuziek. De cajon is een veelzijdig ritme-instrument dat in hedendaagse muziek wordt toegepast in akoestische sessies.

Boomwhackers zijn tonaal gestemde ritme-instrumenten vervaardigd uit sterk kunststofmateriaal. Ze kunnen onmiddellijk door iedereen bespeeld worden. De toonhoogte blijft steeds gelijk, maar op elk speeloppervlak ontstaat een andere klank.

 

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com