• Current
free joomla slider

Met de fiets

Heel wat leerlingen kiezen ervoor om met de fiets naar school te komen.
Op de schoolroutekaart van Deinze vinden leerlingen info over aanbevolen fietsroutes, gevaarlijke punten, tips om veiliger naar school te fietsen …

Met de bus

Ook met de bus kan je makkelijk naar onze school komen. De school is vlot bereikbaar met de school-, lijn- of belbus.
Link naar Buzzy

Met de trein

Onze school bevindt zich op wandelafstand van het station. Treinen van de spoorweglijnen Gent – De Panne en Gent – Kortrijk stoppen in Deinze.

Gedetailleerde info over de bereikbaarheid vind je terug in de infobrochure van de scholengroep Ideaal.

Toegang tot de school

Als bezoeker kan je best gebruik maken van de witte poort in de Peter Benoitlaan om het onthaal van de school te bereiken.

BereikbaarheidFietsendeLeerlingen

 

U hebt interesse in onze school en wenst een brochure te ontvangen?

Bezorg ons uw gegevens via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we sturen u een brochure op.

U wenst een persoonlijke rondleiding op onze school?

Contacteer de directeur van de eerste graad, de heer John Caron via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor inschrijvingen in de tweede graad contacteert u de directeur van de tweede graad, de heer Koen Vermeulen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor inschrijvingen in de derde graad contacteert u de directeur van de derde graad, mevrouw Karla De Ruyck via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

2019 banner keuze

 

Drie keuzegedeeltes in het eerste jaar

De leerlingen kunnen in het eerste jaar kiezen tussen de keuzegedeeltes taal & media, Latijn of wetenschap. We raden de leerlingen aan om te kiezen vanuit hun interesses en talenten. In elk keuzegedeelte is er ruimte voor verkennen, versterken en verdiepen. De leerlingen kunnen hierdoor hun talenten verder ontdekken en ontwikkelen. De eerste graad is oriënterend om nadien een gerichte keuze te maken naar de tweede graad.

Ontdek de keuzegedeeltes via drie filmpjes

Daarnaast kunnen de leerlingen in de keuzegedeeltes taal & media en wetenschap ook kiezen voor versterking of verdieping van Frans en versterking of verdieping van wiskunde. In het uur versterking worden de leerlingen versterkt met herhalingsoefeningen en -opdrachten. De leerlingen krijgen extra uitleg bij de leerstof. In het uur verdieping wordt de leerstof verdiept met uitdagende oefeningen en opdrachten.

Tenslotte krijgen alle leerlingen ook het vak computerwetenschappen waarin ICT-vaardigheden worden aangeleerd en ingeoefend.

Bekijk de nieuwe lessentabel

 

Op 1 september 2019 start de modernisering van het secundair onderwijs in het eerste jaar. Hierop zijn we reeds goed voorbereid. In ons boeiend aanbod is er ruimte voor de drie kernwoorden van de modernisering: verkennen, versterken en verdiepen.

Lees meer over ons gemoderniseerd aanbod in DossierH

 

1920 boeken cover

Boeken bestellen

Je volgde dit schooljaar les op onze school:

 • Je ontving op maandag 24 juni 2019 een e-mail met daarin een persoonlijke link naar het digitale bestelformulier voor het bestellen van je boeken. Die e-mail werd ook naar je ouder(s) verzonden.
 • Als je de school verlaat, zend je de boekenlijst ‘0 Verlaat de school’ door. Zo breng je het boekenfonds op de hoogte en zo vermijd je de herinnerings-e-mails om je boekenlijst voor volgend schooljaar in te zenden.

Je bent een nieuwe leerling:

 • Je schreef je in vóór 21 juni 2019:
  Je ontving op maandag 24 juni een e-mail met persoonlijk link op elk e-mailadres dat bij inschrijving bekend gemaakt werd.
 • Je schrijft je in na 21 juni 2019:
  Je ontvangt binnen de vijf dagen na inschrijving een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Indien de e-mail vijf dagen na inschrijving niet toegekomen is, kan je contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Hulpmiddelen

 • Boekenlijsten 2018-2019: een pdf-bestand met daarin alle boekenlijsten van het huidige schooljaar. Nuttig als je vooraf eens wilt nakijken welke boeken je kan doorverkopen.
 • Boekenlijsten 2019-2020: een pdf-bestand met daarin alle boekenlijsten van het komende schooljaar. Nuttig als je vooraf eens wilt nakijken of je al boeken kan overkopen en niet meer digitaal moet bestellen.
 • Handleiding invullen boekenlijst: een handleiding om de digitale boekenlijst in te vullen. Met de schermafdrukken weet je wat je kan verwachten.
 • Indien je een probleem hebt bij het invullen van je boekenlijst, kan je contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Boeken afhalen

Je haalt eind augustus je boeken af volgens onderstaand schema in de Magrittezaal, in de voormiddag tussen 8.30 uur en 12.00 uur en in de namiddag tussen 13.30 uur en 16.30 uur. Je betaalt het volledige boekenpakket vooraf via overschrijving.

 • op maandag 26 augustus voor de eerstejaars
 • op dinsdag 27 augustus voor de tweedejaars
  voormiddag: basisoptie Grieks-Latijn en basisoptie Latijn
  namiddag: basisoptie moderne wetenschappen
 • op woensdagnamiddag 28 augustus voor de vijfde- en zesdejaars
 • op donderdag 29 augustus de derdejaars
 • op vrijdag 30 augustus de vierdejaars.

 

Bij het afhalen van de boeken ontvang je ook twee leerlingenfiches die je de eerste schooldag, zorgvuldig ingevuld, moet afgeven. Daarnaast krijg je als nieuwe leerling een Money$afe-badge en begeleidend document. In dit document wordt duidelijk uitgelegd hoe je je persoonlijke restaurantrekening moet aanvullen en opvolgen.

In de startgids vind je heel wat praktische informatie over de eerste schooldag en het komende schooljaar. Je ontvangt rond 20 augustus deze gids via e-mail. Als nieuwe leerling ontvang je de startgids bij het afhalen van de boeken.

 

Vakantieperiodes en vrije dagen

Facultatieve vrije dag: maandag 7/10/2019

Herfstvakantie: van maandag 28/10/2019 t.e.m. zondag 03/11/2019

Wapenstilstand: maandag 11/11/2019

Kerstvakantie: van maandag 23/12/2019 t.e.m. zondag 05/01/2020

Pedagogische studiedag: vrijdag 31/01/2020

Krokusvakantie: van maandag 24/02/2020 t.e.m. zondag 01/03/2020

Paasvakantie: van maandag 06/04/2020 t.e.m. zondag 19/04/2020

Feest van de arbeid: vrijdag 01/05/2020

O.-L.-H. Hemelvaart: donderdag 21/05/2020 en vrijdag 22/05/2020

Pinkstermaandagmaandag: 01/06/2020

Einde schooljaar: dinsdag 30/06/2020